Praktische tips voor je handbagage koffer

Ga je binnenkort lekker op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel dat je goed voorbereid bent. Een van de dingen die dus goed geregeld moeten worden, is het inpakken van je koffer. Daarbij is het niet alleen handig dat je een goede koffer hebt, maar je ook weet hoe je deze op de meest praktische manier in kunt pakken. Vooral wanneer je ervoor kiest om alleen een handbagage koffer mee te nemen, is het vaak een uitdaging om qua ruimte goed uit te komen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat dit best lastig kan zijn, delen we in dit artikel niet alleen een aantal handige tips als het gaat om het inpakken van je koffer, maar ook waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan, mocht dit nodig zijn..

Koop een geschikte handbagage koffer

Heb je nog geen handbagage koffer, dan is de eerste stap het aanschaffen ervan. Belangrijk is allereerst dat je goed kijkt naar de regels met betrekking tot de afmetingen van de maatschappij waar je mee vliegt. De meeste maatschappijen hanteren een standaard formaat, maar het kan zijn dat hier iets verschil in zit. Daarnaast is een handbagage koffer kopen met 4 wieltjes die alle 4 360 graden kunnen draaien een aanrader. Dit heeft als voordeel dat je je koffer gemakkelijk door de drukte achter je aan kunt mee rollen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ergens achter blijft haken. Is ook dat gelukt? Kijk dan naar de indeling van de koffer. Het is bijvoorbeeld handig om te kiezen voor een handbagage koffer die bestaat uit meerdere vakken. Zo kun je je spullen makkelijker ordenen en is de kans dat je iets vergeet veel kleiner.

De ideale afmetingen voor een handbagage koffer

We hebben het al even genoemd, maar de afmeting is ontzettend belangrijk. Omdat we toch zien dat dit niet altijd goed gaat, leggen we je uit waar je op moet letten. Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke afmetingen jouw handbagage koffer mag hebben, zodat je geen problemen krijgt bij het instappen in het vliegtuig. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een limiet van 55 x 40 x 20 centimeter, maar het is raadzaam om dit altijd even te checken voordat je vertrekt. Stel dat je koffer te groot is, dan kan het zijn dat deze als ‘normale’ koffer het ruim ingaat en je hier dus onnodig extra voor moet betalen.

Slim inpakken voor optimaal gebruik van de ruimte

Een handbagage koffer biedt natuurlijk wat minder ruimte dan een grote koffer, dus slim inpakken is wel zo belangrijk. Maak daarom gebruik van packing cubes om je bagage georganiseerd en overzichtelijk te houden. Wat ook een aanrader is, is het rollen van je kleding. Dit scheelt niet alleen een hoop ruimte, maar voorkomt ook dat je kleding enorm kreukt tijdens de vlucht. Mocht het nu toch blijken dat je ruimte tekort komt, dan is het vaak zo dat je spullen meeneemt die eigenlijk niet noodzakelijk zijn. Kijk daarom dus altijd eerst kritisch naar wat je wel of niet mee hoeft te nemen, zodat je altijd later nog wat kunt meenemen, mocht je plek over hebben.