Hulp bij keuzestress voor je handbagage koffer of reistas

In het voorjaar lijkt iedereen namelijk bezig te zijn met reizen. Wintersport, citytrip, of de volgende zomervakantie. Iedereen kijkt in deze periode uit naar de eerstvolgende vakantie. Het komt alleen vaak voor dat men pas op het laatste moment gaat nadenken over welke koffer ze willen gebruiken en of ze überhaupt een geschikte koffer hebben. Je hebt op dat moment genoeg zaken die je op orde wil maken, dus deze stress kan je er eigenlijk niet bij hebben. Begin daarom op tijd met beslissen hoe je je handbagage wil meenemen en of je misschien een nieuwe koffer of tas moet aanschaffen. Een aantal extra tips. 

Koffers zijn passé

Eigenlijk zijn koffers, die op de centimeter nauwkeurig de juiste afmetingen hebben om als handbagage door te kunnen, niet meer van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een reistas handbagage. Deze is namelijk van zichzelf al minder zwaar, waardoor je meer spullen kan meenemen in je handbagage. Door het zachte materiaal kan je hem makkelijker opbergen en past hij bovendien bijna altijd in de cabine in het vliegtuig. Ze zijn in veel maten en kleuren te verkrijgen, dus is er altijd één die bij je past. Kies een reistas die past bij je persoonlijke voorkeur, zodat je altijd met een fijn gevoel op reis gaat. Een kleurrijke tas is bovendien altijd herkenbaar en makkelijker terug te vinden. Heb je toch liever een koffer? Lees dan een aantal praktische tips voor je handbagage koffer.

Een tas in een tas

Hoe vaak komt het voor dat je op je bestemming een tas nodig hebt? En is het dan handig om je reistas te gebruiken? Het is een kleine moeite om een extra tas in te pakken bij de rest van je bagage, maar ook daar moet je goede keuzes in maken. Een handige tip: neem bijvoorbeeld een teddy tote bag extra mee op reis. Deze stijlvolle tas behoort tot de een van de modetrends van 2024 en is ook super praktisch op reis. Het neemt weinig ruimte in, je kan je belangrijkste eigendommen makkelijk vervoeren en je kan af en toe wisselen van draagstijl. In de hand of om je schouder, wat jij op dat moment maar handig vindt. Ideaal als je gaat shoppen op je vakantiebestemming bijvoorbeeld.

Materiaalkeuze

Vaak staren consumenten zich blind op de grootte en de kleur van hun handbagage. Een vergeten factor, die wel van essentieel belang is, is keuze in het materiaal. Goedkopere tassen zijn vaak gemaakt van minder stevig materiaal. De kans dat een tas minder lang meegaat is daardoor wel een stuk groter. Duurdere tassen zijn over het algemeen van betere kwaliteit, maar zijn bovendien ook lichter. Met een tas van lichter materiaal heb je qua gewicht meer ruimte om je spullen in te vervoeren. Kijk dus niet alleen naar het uiterlijk van een reistas of naar het volume, maar ook naar het materiaal waar een reistas van is gemaakt.