Geniet van een rondreis door Puglia

Puglia is een prachtige regio in Italië en zeker het bezoeken waard. Je vindt er veel historie, cultuur en mooie natuur. Tijdens een rondreis door Puglia kun je alle hoogtepunten bekijken. Zo vind je er de beroemde Trulli-huizen, maar ook het indrukwekkende Castel del Monte. Daarnaast is Puglia ook rijk aan stranden en olijfbomen. Geniet van deze schitterende omgeving tijdens je vakantie in Puglia.

Wat is er te doen in Puglia?

In Puglia kun je alle hoogtepunten bekijken. Zo vind je er de beroemde Trulli-huizen, maar ook het indrukwekkende Castel del Monte. Tevens is Puglia ook rijk aan stranden en olijfbomen. Je kunt hier heerlijk genieten van de zon en de natuur. Ook zijn er verschillende activiteiten te doen in Puglia. Zo kun je een boottocht maken over de Ionische Zee of een paar dagen wandelen in de bergen. Vergeet ook niet om lekker te shoppen in één van de vele pittoreske dorpjes. Onderstaand belichten we graag enkele mooie bezienswaardigheden in Puglia die je gezien moet hebben.

Trulli huisjes in Alberobello

Alberobello is een van de bekendste plaatsen in Puglia. Hier vind je veel Trulli-huizen. Dit zijn oude huisjes met een ronde vorm, die typisch zijn voor deze regio. De huizen zijn gebouwd uit steen en worden omringd door een tuin met bloemen en fruitbomen. In Alberobello vind je ook verschillende musea en kerken, waaronder de kathedraal van San Nicola da Tolentino.

Castel del Monte

Castel del Monte is één of de belangrijkste bezienswaardigheden in Puglia. Dit kasteel werd gebouwd door keizer Frederik II in de 13e eeuw en is een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur. Het kasteel ligt op een heuveltop en heeft acht torens. Ook is er een moat omheen gegraven. In het kasteel vind je verschillende vertrekken, waaronder de hall of mirrors, de bibliotheek en de slaapkamer van Frederik II.

Polignano a Mare

Polignano a Mare is een pittoresk dorpje aan de Adriatische Zee. Het dorpje ligt in een spectaculaire baai en wordt omringd door steile rotsformaties. In Polignano a Mare vind je veel restaurants, bars en winkels. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals het klooster van Santa Maria delle Grazie, de burcht Rocca Calascio en het strand van Lama Monachile.

Lecce

Lecce is één van de mooiste steden in Puglia. Deze barokstad is gebouwd in de 17e eeuw en herbergt veel historische bezienswaardigheden. Zo vind je er de kathedraal van Santa Croce, het paleis van de Doges en het theater van Apollo. Daarnaast zijn er in Lecce verschillende winkels, restaurants en cafeetjes te vinden. Ook is het een goede uitvalsbasis om andere plaatsen in Puglia te bezoeken.