Geen stress meer op reis met een mom bag

Reizen met het vliegtuig kan soms voelen als een hele onderneming, en dat snappen wij helemaal. Vooral als je jonge kinderen bij je hebt. Maar wees gerust, in deze blog proberen wij je wat te kalmeren. Een goede voorbereiding is 90% van al het werk, wanneer je weet wat er moet gebeuren voor, tijdens en na het reizen ben je altijd een stap voor. Het meenemen van een mom bag is bijvoorbeeld als een stap in de juiste richting. Geen geworstel meer met meerdere tassen en koffers.

Voordat je vertrekt

Het klinkt heel normaal, maar begin met het maken van een checklist. Heeft iedereen zijn paspoort? Het is handig om dit weken van te voren te checken, mocht er een paspoort verlopen zijn, kun je dit nog op tijd aanvragen. Begin ook met het inpakken van je koffers een dag of twee van te voren, dan kun je in alle rust alles meenemen wat je nodig hebt. Tegenwoordig moet je ook al je apparatuur voldoende opladen zodat je lekker een film kunt kijken tijdens het vliegen. Vergeet niet om snacks en entertainment mee te nemen in je mom bag. Een daadwerkelijke levensredder als je wacht of als je vlucht vertraging heeft.

Bij de douane en veiligheidscontrole

Vaak het meest intimiderende deel van de reis is door de douane gaan. Maar met een beetje vooruitplannen is het zo gepiept. Draag niet teveel dingen waar metalen inzitten en houd je vloeistoffen en elektronica binnen handbereik voor inspectie. Neem vooral ook geen illegale spullen mee, kijk op de lijst van verboden materialen voor vertrek. Neem wel een glimlach mee! Dit kan wonderen doen, je moet niet vergeten dat het personeel is om je te helpen.

Eenmaal in de Lucht

Eenmaal aan boord, is het tijd om te ontspannen. Maak het jezelf en de kinderen comfortabel met dekentjes en kussens, en maak gebruik van de entertainment opties aan boord. Nu is ook het moment om die snacks en spelletjes uit te pakken. Vliegtijd kan ook quality time zijn, dus geniet van deze momenten samen.

Bij aankomst

Gefeliciteerd, je bent aangekomen! Maar onthoud, het avontuur is nog niet voorbij. Blijf georganiseerd terwijl je door de luchthaven navigeert naar bagageclaim of douane. Eenmaal buiten, haal diep adem, kijk rond, en laat het besef dat je vakantie nu echt begonnen is langzaam indalen.

Vliegen met je gezin hoeft niet stressvol te zijn. Met een beetje voorbereiding en de juiste instelling kan het zelfs een deel van de pret zijn. Het geheim zit in de voorbereiding, een positieve houding, en natuurlijk, een beetje geduld. Dus pak die tassen in, vergeet de snacks niet, en maak je klaar om op te stijgen naar je volgende grote avontuur. Wij hopen in ieder geval dat deze blog je een beetje heeft geholpen om te relativeren en te ontspannen. Vakantie draait om genieten en niet om stress. Een goede voorbereiding draagt zeker bij aan een vakantie zonder stress. Nogmaals, veel vakantie plezier op jouw favoriete bestemming!